dimecres, 9 de setembre del 2009

Que el soci decideixi

Aquests dies hi ha una polèmica encetada sobre la conveniència o no que el president del Barça Joan Laporta participi activament a la manifestació, convocada per diverses entitats, el dia de la Diada sota el lema “Som una nació, volem un estat propi”.
L’argument principal en contra de dita participació l’expressa el dirigent d’UDC, en Josep Antoni Duran: “El Barça són molts socis i representa moltes persones i no totes són ni comparteixen les tesis de la independència".
Es evident que en un col·lectiu com la massa social del Barça hi haurà gent de tot tipus d’ideologia, però: Quina és la ideologia majoritària? Es lícit apel·lar als drets de representació dels “espanyolistes” en detriment dels drets dels “independentistes” quan no sabem quin dels dos col·lectius és majoritari? Qui serà majoria el proper dia 11? Els ofesos pel gest del president del Barça o els que se sentiran orgullosos que Joan Laporta encapçali un acte més en defensa de la dignitat i de la pàtria catalana?
Jo no ho sé, i ningú ho sap. No es pot saber fins que algú ho pregunti. Es podria, per exemple, fer la mateixa pregunta que es fa a la consulta d’Arenys als socis del Barça. Segons els resultat, si que es podria recriminar o aplaudir el gest del president segons representes o no a la majoria dels socis.
Aquesta és la clau. Ningú ha preguntat als catalans i per tant ningú pot atribuir-se cap legitimitat, ni els “independentistes” ni, sobre tot, els “espanyolistes” que, cosa significativa, son els principals detractors a preguntar.

1 comentari:

Josep-Empordà ha dit...

Estem d'acord.

La resposta és molt més sencilla:

En Florentino Pérez amaga la seua espanyolitat?.

El Real Madrid també té molts de seguidors que no son ni espanyols...i molt menys madrilenys.

I al que no li agradi que s'hi possi fulles.

Per cert, en Duran, bé, fent el paper que li pertoca.

Ja que tothom ha portat la politica a l'esperpent de la comèdia, perqué CiU no hauria de fer-ho?. No ho fa fins i tot una institució de tant d'èxit com és la esglesia, que té capellans de totes les tendencies?.

És el pestge que cal pagar per guanyar...sino, guanya el PSOE del NE.