dimecres, 19 d’agost del 2009

El proper referèndum d’autodeterminació.

Encara podria ser aquest any però és poc probable. Hi ha qui diu que serà a la primavera. El que és segur és que de la tardor de l’any que ve no passa.

A les properes eleccions al Parlament de Catalunya s’hi presentarà una candidatura que si aconsegueix la majoria absoluta proclamarà la independència de Catalunya al Parlament.

Tot el procés complirà escrupolosament amb la legalitat que emana del “marco constitucional” de l’Estat Espanyol. Fins i tot la llei que regularà el procés (la llei electoral vigent) no és més que una calca de la llei electoral vigent a la resta de l’Estat.

Tots aquests que diuen que votarien que si a un hipotètic referèndum per l’autodeterminació no tenen excusa, perquè aquest "referèndum" es convocarà els propers mesos. I lo més bo del cas és que aquest referèndum el convocarà el Montilla. Quina ironia no?.

Avui m’ha acusat de “reduccionista”.

He he he.

I jo pregunto, perquè fer les coses difícils quan es poden fer fàcils?

6 comentaris:

Andre ha dit...

Pel moment, tot això es una especulació especulativa especulada. I si hi ha eleccions abans? I si RC no treu ni majoria absoluta, ni relativa, ni pot formar grup parlamentari? Es el que han dit els anteriors kapos de molts reagrupats: amb 21 diputats no es pot proclamar la independencia. I amb 4 ó 5?
Després de la calçotada, em sembla un somni de bacaina d'estiu calurós, com fa enguany.

No es això, company, no es això.
Cordialment,
Andreu

Josep-Empordà ha dit...

"I jo pregunto, perquè fer les coses difícils quan es poden fer fàcils?".

Aquesta me la sé!!:

Perque si fossin fàcils ja les haurien fet.

Jofre ha dit...

Josep-Empordà: sí que és cert que la teva estimada CiU va disposar de majories absolutes per proclamar la independència. Però va preferir modernitzar Espanya en nom de la "gobernabilidad" i que en Pujol obtingués el guardó d'"español del año". És a dir, alimentar la bèstia que cada dia ens devora. I encara véns a demanar el vot d'algun independentista? Ho sento, preferim Reagrupament.

Per cert, Reagrupament és l'única opció que evita -alhora- el tripartit i la suma CiU-PP.

Andreu ha dit...

si, Jofre, si, igualiko que ERC el 1995, el 1999, el 2003 i el 2006. Ja heu trobat una nova sigla per anar pasant l'estona. El triangle de les Bermudes que sempre heu descobert des de fa dècades...i a lhora de la veritat és una butaca del Psoe.

Cordialment,
Andreu

Anònim ha dit...

MOLT BE¡ FE VOLAR COLOMS ES EL PRENCIPI DE QUANSEVOL REALITAT.PER CERT FINS I TOT LA MONTSERRAT NEBREDA DIU QUE DIRIA "SI".
JUGANT AMB BCN

Josep-Empordà ha dit...

"Per cert, Reagrupament és l'única opció que evita -alhora- el tripartit i la suma CiU-PP".

Si?...donç em sembla que no, que a hores d'ara, Reagrupament no és res. Zero patatero.

El que será, ja es veurá, però, com diu la dita, no venguis la pell de l'ós avants de caçar-lo, que de "reagrupaments" (digas-li BEAN, N.E. PSAN, E.Catalá....i tuti quanti, per no dir també Esquerra), alguns ens hem afartat de veure'n i ja hem vist a on han anat a parar finalment. Alguns ja hem fet el camí de tornada de totes aquestes collonades, coses de la edat i la experiència.