diumenge, 1 de febrer del 2009

O Mas o Montilla... versió 2.0

El debat entre si votar a Tremosa o Junqueres sembla un debat nou, pero no ho és. Es un remake d’aquell trist debat encetat fa temps. D’aquell “o Mas o Montilla” on al final, l’argument per votar a CiU en lloc de votar a ERC no era que amb CiU la Nació avançaria cap a la llibertat, sinó que votant a CiU, ens assegurariem treure al PSOE del govern de Catalunya (realment ens ho assegurariem?). En definitiva, votar un mal menor.

Es el mateix argument que ara s’utilitza per recolzar l’opció Tremosa.

Que trist.

Jo em pregunto... que fa una persona capaç de dir això compartint partit amb aquesta altra persona només preocupada en pactar amb l'enemic?

Jo em pregunto... que fa un col·lectiu de gent capaç de proposar un projecte com aquest, compartint partit amb mediocritats com aquestes?

Arribarà un dia que tots aquests patriotes abandonaran els seus respectius partits, obstacles reals per l’avenç cap a un estat propi, i s’ajuntaran per fundar “una altra cosa”?

Si arriba aquest dia, només em quedarà una cosa a dir... "A les seves ordres".

8 comentaris:

Andreu ha dit...

Home, jo crec que, com a màxim, hauries de dir " a les vostres ordres", perque a"les seves" ordres sembla que s'espera un duce, un lideratge unipersonal total, com a l'Alemanya hitleriana, o a la Rússia estalinista, i a les seves ordres....

Vaja, com el General Armada el 1981, a qui reteren pleitesia socialistes catalans, socialistes espanyols i fins i tot el Sr, Sole Tura, aleshores al Psuc....

Sona malament. Una altra cosa serà un duce?

I a cegues et poses a les seves ordres?

I, per cert, la comparació del Tremosa ó Junqueres amb el Mas o Montilla no s'aguanta. En res.

Montilla es sucursalista 100% i jacobi. Antinacionalisme català.

Ara, si t'agrada jugar al joc dels despropòsots sempre, tu mateix.

Jo mai he estat a les ordres de ningú. Imagina't ara.

No fotem.No fotem.

Cordialment,
Andreu

Joan ha dit...

Benvolgut Andreu

Per ser tu que presumeixes d’haver inventat el debat “O Mas o Montilla” i d’haver cedit els drets d’us a Josep Empordà m’has decebut amb no veure el paral·lelisme amb el debat “O Tremosa o Junqueres”. Dius “la comparació del Tremosa ó Junqueres amb el Mas o Montilla no s'aguanta. En res”

Això de “O Mas o Montilla” no volia dir que si es vota a ERC en realitat s’està votant tripartit i Montilla president? No es igual que l’argument de que si es vota a Junqueres, es recolza la l’actual estratègia d’ERC de més tripartit?

A veure si ens centrem i deixem d’enredar a la gent i de ara dir una cosa i desprès una altra però sempre intentant “ridiculitzar”. Sempre destruint l’argumentació.

Que coi respons al meu post?

Primer aquesta ximpleria de si s’ha de dir “a les seves” o “a les vostres”. Es d’això de lo que parlava el meu post? És el més important del post?

I desprès això de que la comparació “no s’aguanta”.

Si creus que no tinc raó i CiU es meravellosa, digues perquè, i si creus que no cal “una altra cosa” digues perquè. Utilitza arguments sòlids i no vinguis aquí a dir collonades.

Cordialment

Joan

Anònim ha dit...

Per alusiona,

Home, enredar a la gent és creure en "un altre cosa" sense saber si és mascle o famella.

Digueu-me escèptic, però un, arribat a una certa edat ja no creu en "milongas" ni és carn de canó de trepes i aprofitats.

Fins al dia d'avui, ningú ha demostrat que la dicotomia Mas-Montilla no sigui certa ni ha presentat cap alternativa.

Si, ja ho sé que costa acceptar els errors. A mi mateix, les "estratègies" del meu ex partit (ERC) també en varen deixar descol.locat, però haver de menester tant de temps per recol.loca-se com han de menester alguns, denota algun tipus de problema.

En fi, Com que la llibertat individual de cada escú és sagrada, tothom te dret a creure's les tonteries que vulgui. Jo, mentres tant, i per no tornar a fer l'imbècil, em quedo amb Mas, perqué Montilla, aixó si que no.

I com que un bon resultat de Ramon Tremosa consolidaran les posicions sobiranistes al si de CiU i un mal resultat d'Oriol Junqueras possaran en un altre cul de sac a l'actual direcció PSOEcialista d'ERC, votaré a Ramon Tremosa, sense entrar a discutir les bondats del Sr. Oriol Junqueras. És la meua opció, tant respectable com qualsevol altre, i més si és argumentada.

Cordialment.

Anònim ha dit...

Per cert,

No, és que acabo de descobrir el teu bloc, i en el teu post anterior, donabas per sentat de que jo n'era lector habituals, cosa que fins ara no era certa i em feias una pregunta directa.

Sobre si és possible l'encaix de Catalunya a Espanya et diria que depén.

Espanya és un invent de Catalunya del qual se n'ha apoderat Castella. Una Espanya confederal similar a l'anterior a 1714 per a mi, seria acceptable i fins i tot desitjable, ara bé, anant al moll de l'ós, actualment la veig molt dificil, i no per culpa de Catalunya sino per culpa de Castella i assimilats. La veig tant dificil com la independencia, si per independencia pensem en la nació-estat de la 1ª meitat del S-XX.

Si, ja sé que a alguns, tot el que no sigui un mon en blanc o negre no ho entenen, però és que la realitat és la que és i al mon mundial, no existeix ni el blanc ni el negre. També és cert que aquesta realitat només ets capaç de veure-la amb tots els seus matisos amb el pas dels anys en que aprens a destriar els desitjos de la realitat. Fixa't bé que no dic que sigui impossible sino que dic que és molt dificil, ara no t'equivoquis. I si, m'agradaria molt sortir de la situació enpantanegada en que ens trobem, tant si és amb una situació confederal (ei, mai federal)com totalment independent. Totes dues tenen una cosa en comú, i és l'asumció de la sobirania, és per aixó que em reconec com a "sobiranista".

Cordialment

Anònim ha dit...

I com que tu em fas preguntes directe, permetem que ara sigui jo qui te'n faci una:

En les circunstàncies actuals, tu votarias a ERC?.

I si quant arribi el dia, les ùniques opcions amb possibilitats, perqué d'aquesta "altre cosa" encara no en sabem res, no en sabem prou o en sabem suficient per entendre que segurament sigui un altre de les infinites "capelletes" que pululan per la nostre dissortada Nació; com deia, si quant arribi el dia, les ùniques opcions inversemblants son tripartit o CiU...tu que farás?.

Cordialment.

Joan ha dit...

Benvolgut Josep Empordà,

En les "circunstancies actuals" jo no votaria ERC.

Pero es que en les "circunstancies actuals", tampoc puc votar CiU, perque no me fio, perque crec que CiU representa només "pacte amb Espanya" i que això ja no me val.

Espero i desitjo que quan arribi el moment de votar, les circunstancies no siguin les "actuals" i per això reclamo "una altra cosa" i treballo des de la meva humild possició d'opinador a la web per a que aquesta "altra cosa" es faci realitat per poder votar-la.

Per mi, aquesta "altra cosa" es un partit (o unió de partits) que treballi, sense ambiguitats ni tacticisme partidista per la sobirania de la Nació catalana. I ara, ni ERC ho fa (es evident) ni veig que CiU ho vagui a fer (per moltes de les persones que hi ha al cap davant, per les coses que diuent i pel que van dir i van fer en el passat).

I per mi, encara hi ha temps (fins l'ultim minut, fins el dia abans de les eleccions) que o CiU o ERC o totes dues coses esdevinguin "una altra cosa". I per tant, et dic sincerament que no se que votaré.

Ah, i per ultim, considero el PSC i tots els espanyolistes com els veritables enemics. Els adversaris a batre.

Cordialment,

Joan.

P.D.: Josep, al post anterior et vaig considerar "un lector habitual" perque el passat dia 18 de gener vas deixar un comentari al meu post "Fer el ridicul, un cop més".
Em sorpren que diguis que m'acabes de descubrir.
Que pot ser tens "multiples personalitats"?
O tens un clon?
O (no serem malpensats) pot ser em vas visitar i no ho recordes.

Anònim ha dit...

Probablement sigui aixó ùltim.

Anònim ha dit...

Benvolgut Joan,

Et trobo, si m'ho permets, "recremat". I em sap greu. Però no hi puc fer res. Estic segur que no t'agradaria que els teus visitants et donessin, per norma, la raó,..tal com cal donar-la als,... deia la tradició popular.

T'equivoques, de molt, posant adjectius. Aixó del "Mas o Montilla" era un final de post, si no recordo malament........i ha estat molt més la histèria desfermada entre, casualment, antics votants o militants d'ERC avergonyits de la seva errada, però amb l'anticonvergència com a leit motiv polític. La campanya d'imatge l'heu fet els contraris......i aneu fent, aneu fent. No hi ha com la realitat, les dues uniques alternatives que hi haurà, com per a que faci forat.
I es evident que no te res a veure un frec a frec per a presidir Catalunya, on es decidirà si Catalunya seguirà sent espanyolitzada, o si es tornarà a reconstruir nacionalment Catalunya, front unes eleccions europees on, si ni en Jonqueres ni en Tremosa arribessin a Estrasbourg, a Catalunya no li passaria res d'important. Té importància, com tot, i com un test real de l'electorat. Com un assaig d'un concert al Nou Camp fet a una sala teatral d'una parròquia. Res a veure. Indicadors, però ni l'assistència de votants, ni el passotisme, res es semblant a unes eleccions catalanes frec a frec entre el nacionalisme democràtic i el Psoe, disfressat de tripartit.

Amb tants nervis, tantes bullofes a la pell, i sense cap sentit de l'humor, no pot ser que t'ho passis bé. I la vida només es viu una vegada.!!

Salutacions
Andreu