divendres, 1 de maig del 2009

Son aquestes les polítiques “d’esquerra”?


Una de facetes més sinistres del dictador soviètic Stalin era la seva afició al “retoc fotogràfic”. A mesura que anava purgant els seus col·laboradors a la més mínima sospita de dissidència, aquests anaven desapareixent sistemàticament de les fotografies. I sense “fotoshop”!!
Aquest costum practicat també durant anys pel regim xinès semblava últimament en desús, però vet aquí que Esquerra (abans ERC) l’ha recuperat.
Be, per ser més exactes, no han començat a practicar el “retoc fotogràfic” ja que seria una tasca inabastable. Avui en dia no es pot esborrar a ningú d’una foto, però si que es pot esborrar dels “cercadors”.
Sembla que algú ha esborrat a Carretero del cercador de la web d’Esquerra (abans ERC). Si busquem per la paraula clau “Carretero”, el cercador no solament no retorna cap resultat sinó que no torna res! Es curios perque si busquem per qualsevol altra paraula, o bé ens mostra una llista de documents que contenen la paraula clau o be ens indica el missatge d’error “No s’ha trobat cap resultat”. Podeu provar amb qualsevol paraula fins i tot inexistent com per exemple fsdfs.
Que hi ha articles que parlen de Carretero és pot comprovar si fent recerques “indirectes”. Per exemple, si busquem “Carandell” (encara no ha estat “purgada”), es mostra la noticia de la candidatura a president d’en Carretero.
També podem preguntar a google. El gran germà dona fe que a la web d’esquerra hi ha un munt de documents que parlen de Carretero. Si fent la recerca avançada “site:esquerra.cat carretero” es a dir, buscant “carretero” a la web “esquerra.cat”, el resultat és que n’hi ha uns 2950.

Jo soc informàtic, i a mi el que em sembla és que algú ha reprogramat el codi del cercador afegint alguna cosa com:

If paraula_clau = “carretero” then
Abort_query
End if

Qui ha donat l’ordre a l’informàtic de torn?

3 comentaris:

L'Espelt ha dit...

Ben vist company, ben vist.
I, per cert, felicitats, article finament exposat. Amb classe.
Break

Anònim ha dit...

La cosa va més enllà: també estan bloquejant "conseller" i "candidat". Amb això s'estàn disparant al peu. No trobes notícies relacionades amb Oriol Junqueres o amb Josep Huguet si cerques "candidat" o "conseller" però sí que les trobes si cerques pel nom.

També falla en cercar "Joan Hortalà" o "Pilar Rahola". Però no siguem malpensats, podria haver-hi una errada de programari que només afectés a Carretero i no a altres noms. No?

joliu ha dit...

A_collonant.
Aquesta mania d'atacar amb fúria desbocada les pròpies files mentre t'alies amb l'enemic s'ha de desterrar.
Sort que ens ho posen fàcil i treballen a diari per empetitir la seva bossa de votants. Per votar-los cal ser independentista, ser d'esquerres i prou enze per no adonar-se que no fan polítiques ni d'una cosa ni de l'atra. Només emfatitzen l'etiqueta E per justificar erre que erre l'insostenible pacte d'Entesa (pel poder). Per ser d'Esquerra cal complir tants requisits que al final només els votaran els familiars i assalariats..