dijous, 21 de maig del 2009

Un de cada cinc

Segons el sondeig del Centre d’Estudis d’Opinió del mes de maig, a la pregunta de com hauria de ser la relació amb Espanya, un 20,9 dels enquestats considera que Catalunya hauria de ser un estat independent.
A partir d’ara quan pugis al matí al metro tot atapeït, pensa que un de cada cinc persones pensen que la independència és l’únic camí per tenir uns transports públics dignes.
Quan vagis al cinema, mira la resta de espectadors: un de cada cinc esta fart d’Espanya i vol la llibertat pel seu poble i poder veure les pel·lícules amb la seva llengua.
Quan passegis un diumenge pels carrers del teu poble, mira la resta de vianants: un de cada cinc vol deixar de ser espoliat i que els seus impostos serveixin per millorar les infrastructures dels seus pobles i ciutats.
Si vas a un hospital, o residència de gent gran a visitar un conegut, mira la resta de persones, malalts, residents, visitants i treballadors: un de cada cinc vol rebre els serveis pels quals ha pagat tota la vida impostos.
Quan esperis per recollir el teu fill a l’escola, observa els altres pares: un de cada cinc no vol que l’educació del seu fill la decideixin a centenar de quilometres menystenint la llengua i cultura pròpies.
Un de cada cinc ja esta convençut que la independència és l’únic camí.
Quasi 7 de cada 10 d’aquest mateixos ciutadans consideren que Catalunya no te prou nivell d’autonomia. Volen més
Una immensa majoria dels aficionats que van anar a veure la copa de rei van xiular l’himne, símbol de l’opressió.
I malgrat les “fantàstiques” estratègies de “pluja fina”, “patriotisme social” i “Construcció d’un estat propi”, no arriba a una de cada 10 les persones que ens creuem a diari que votaran a Esquerra (abans ERC).