dilluns, 8 de juny del 2009

Al final he anat

He sigut un indecís fins l’últim moment (literalment). Vaig anar a votar al voltant de les cinc de la tarda i us asseguro que al matí encara no tenia clar que fer.
Com li vaig dir al meu germà en una conversa pel matí, les eleccions europees en si no m’importaven massa. El que volia era “donar un missatge” als partits polítics, i no sabia ben be que fer. Havia decidit anar a votar perquè malgrat tot, pensava que l’abstenció seria l’opció més “malinterpretada”. Estava doncs entre el vot en blanc o l’opció catalana que representava al meu entendre l’única opció de vot contrari a la situació de paràlisi que representa el tripartit actualment.
Al final, he contribuït a que la derrota del tripartit hagi sigut una mica més dolorosa. He votat per tant al Tremosa.
Per acabar dos apunts:
1. Malgrat el que vulguin vendre, la gran derrotada ha estat Esquerra (ex-ERC). Han aconseguit mantenir el diputat gràcies a la resta de l’Estat (dels 391.000 vots, només 180.000 han estat a Catalunya) i l’aberració aquesta de posar a les llistes únicament els noms dels candidats de la comunitat (M’agradaria saber que pensaries el 26.000 andalusos que votan al PA, en realitat votaven a Esquerra (ex-ERC) . Cal tenir en compte que en aquestes eleccions, el candidat Junqueras encara mantenia un cert reconeixement per part de l’electorat. A les eleccions al Parlament, el candidat serà en Putxi, i llavors poca cosa podrà fer per convèncer l’electorat que s’oblidi de la seva mediocritat i incompetencia i li facin confiança.
2. Fa dies que tinc la impressió que les eleccions al Parlament seran aquest any. A ZP li interessen aquest any, ja que desprès del desastre d’aquestes eleccions i de la soledat en la que es troba al congrés, és impossible que pugui aprovar uns pressupostos al final de la legislatura i pugui encarar la presidència de la UE amb garanties de “lluïment”. Jo crec que ZP ja dona per guanyador a CiU i apostarà per fer miques el tripartit (mitjançant l’acord de finançament i la sentencia del TC) abans de la tardor i per tant arribar a final d’any amb CiU “calmada” per haver recuperat la Generalitat i d’aquesta manera poder “pactar” al congrés una certa “tranquil·litat”. Espero que CiU li faci el joc per provocar les eleccions anticipades però un cop recuperada la Generalitat faci el gir sobiranista del que presumeixen i enviï a ZP i a l’Estat espanyol a fer la ma.

5 comentaris:

Josep-Empordà ha dit...

A Madrid, tant el PP com el PSOE saben que CiU mai més tornará a ser con al final de l'època Pujol, i ho tenen tant clar que n'han fet una raó d'estat el que el nacionalisme no torni a governar mai més...si ells poden evitar-ho, i per assolir aquest objectiu, son capassos de fer el que calgui....aquí i a Euskadi.

A ells, qui el hi fa por de veritat és CiU, i aixó de que en Zapatero vol a CiU a la Generalitat no és res més que la retòrica de Niacragüa per treure pit i fer veure que s'enfrontan al PSOE perqué ells son "diferents" al PSOE (!).

Si de veritat a n Zapatero no li interesses el tripartit faria temps que no existiria...o millor, ni tant sols s'hauria constituit.

Joan ha dit...

Carai, Josep. Que jo també respecto la proposta de treva que vas proposar l'altre dia i que em sembla molt be. No et sulfuris pel meu post cony!
El que dic no ho copio de la "propaganda" oficial de la secta. Jo només faig cabories sobre que pot passar "a continuació". El que esta clar es que en ZP està contra les cordes. Al congrés està sol com un mussol i encara li queda legislatura i la famosa presidencia de la UE. Si vol encarar l'any que be amb una mica de garanties, l'unic aliat que (pot pensar) li queda seria CiU. I per que això passi, CiU hauria de governar Catalunya i poder pactar amb el PSOE des del govern. Es això el que dic. Evidenment espero (i els dono el meu vot de confiança) que CiU es "deixi estimar" fins que tingui la presidencia de la Generalitat al sac. I despres res de res.
L'alternativa a voler mantenir el tripartit fins al final és accedir a un "bon" sistema de finançament i una sentencia del TC no massa dura. I no se si en ZP amb els del PP bufant-li al clatell estarà per la labor. Perque si com sembla l'acord de finançament és un cutreacord, si Esquerra (abans ERC) preten aguantar el que queda de legislatura, només serà per guanyar temps i transferir tot el que puguin a paradisos fiscals.

Josep-Empordà ha dit...

No home, no! res de sulfurat.

A que et sens bé después d'haver votat el que calia?...No tens la sensació d'haver fet quelcom de positiu per la teua Nació?...Donç segueix així, que és el que a Catalunya li cal, perqué, el vot és l'ùnic instrument que té el ciutadá per influir de veritat en la politica...i cal que sigui molt meditat. Imaginat com et sentiries si t'haguessis abstingut o haguessis votat erroneament...estarias cercant mil subterfugis per justificar l'abstenció o el vot. Ara no tens que justificar res, ho repeteixo, has fet el que calia, i a més ho saps.

Un patriota, i jo no dubto que ho siguis, mai es pot abstenir.

Anònim ha dit...

EP¡CAL DONAR UN COP D'ULL A ARALAR.
QUE SI NO.....
CAMBO FAR MOLTS I MOLTS ANYS VA DIR:
"UNA ESQUERRA NOSTRE UNA DRETA NOSTRE...".
JUGANT AMB BCN.

vador girones castells ha dit...

Si us plau una mica més de correcció:

AL FINAL HI HE ANAT.
___________________