dijous, 11 de juny del 2009

Eleccions a la tardor

Ho vaig avançar al meu últim post i cada cop estic més convençut. Les eleccions seran a finals de la tardor. En Zapatero està decidit a dinamitar el tripartit i provocar eleccions anticipades a Catalunya. No es pot permetre el luxe que el “guirigall” català embruti “l’Esdeveniment històric d’aquest planeta” pel proper primer semestre de l’any 2010.
Primer pensava que hauria un mal acord, però sembla ser que ara hi haurà un no-acord. Es una jugada mestra, digna del millor dels trilers d'aquest planeta! Perquè cremar les naus oferint un mal acord si podem arribar a no oferir cap acord? Si ja fa més d’un any que hauria d’haver (per llei) una acord, que importa ajornar-ho uns mesos més? El Zapatero es guarda la carta del finançament per jugar-la desprès de les eleccions de la tardor amb que resulti guanyador, es a dir, fer-ho coincidir amb la negociació dels pressupostos del 2010.
Jo crec que la lectura de Zapatero és la següent: “La Generalitat està pràcticament perduda i es un fet que el PSC es desgasti governant aquesta “comunitat autònoma” només fa que fer-me perdre vots a les eleccions que de debò m’importen (europees ara i pot ser generals més endavant)”.
La reflexió d’en Zapatero continua: “Que es convoquin les eleccions. Si guanya Convergència (el més probable) ja farem el possible per quedar bé amb ells, com per exemple “reiniciar” les negociacions del finançament “ajornades indefinidament”. Si sona la flauta i el tripartit aguanta el cop (molt poc probable), mentre a Convergència paeixen la derrota (dimissió de Mas, recerca de nou líder, etc) jo ja hauré passat la presidència de la UE”.
Crec amics que aquesta el la intenció d’en Zapatero, el polític més pervers i nefast de la historia de la democràcia a l’Estat Espanyol, molt pitjor que el propi Aznar.
A Reagrupament.cat ens haurem de posar les piles, ja que aquest estiu, no tindrem vacances!! Hem d'aconseguir que el clam de llibertat que emeti la societat catalana espatlli els plans d'aquest farsant. Serà tota una satisfacció veure com des del Parlament és fant els primers passos cap a la proclamació de l'Estat Català dins la Unió Europea sent precisament en Zapatero el president de torn.

8 comentaris:

Josep-Empordà ha dit...

Donç jo crec que no.

El tripartit te molts de defectes, però sap perfectament que ser al govern els reporta uns beneficis personals que cal allargar tant com puguin. De fet, ara estan eccelerant el saqueix de tots els pressupostos tant com poden, perqué si, és cert, tenen interioritzat que els fotrem al carrer i volen aprofitar fins l'ùltim moment.

En el cas del PSOE-NE encara tenen la esperança de que, si fan bé les coses el temps que els hi resti, puguin arribar a les eleccions amb la possibilitat de continuar governant amb el PPC i així continuar amb la estratègia de'n Zp de ser el "gran unificador" de l'estat espanyol.

Aquesta estratègia és de,n Zp, per tant no te'l creguis pas aquest "quentu" de que en Zp vol a CiU a la Generalitat...tot el contrari.

Arribar a les properes generals, per les que encara manquen quasi 3 anys amb l'aureola d'haver "unificat" l'estat espanyol (Catalunya...Euskadi), li donaria molts de rèdits...vaja!...que tornaria a guanyar.

Les coses, a vegades son tant simples que semblan mentida, però el PSOE és tant espanyol i esànyolista com el PP, per aixó tenen objectius comuns.

Joan ha dit...

Josep, el que tu dius també te sentit, però jo crec que la pressió a la que sotmet ZP al tripartit amb la negació d'un finançament, ja no dic just, sino minimament acceptable esdevindrà insuportable fins i tot per als mes xupopteros d'Esquerra (ex-ERC) com poden ser Carod i Huguet.
Si només fos pel PSC et diria que el Montilla aguantaria fins al final de la legislatura, però es que Esquerra, si preten arribar al final de la legislatura i que despres el tripartit sumi, ho tenen clar.
De tota manera, si al final tens raó i el tripartit aguanta fins al final de la legislatura, no serà per cap "estrategia meditada", sinó per pur afany d'aferrar-se a la menjadora fins al final.
Sigui com sigui, ja podem dir que estem davant de Puigcercos "el breve".

Unknown ha dit...

Els que hem de cremar les naus som nosaltres.

Tinc els meus dubtes sobre l'avançament d'eleccions però no descarto res.

I més si pensem que a E no l'interessa que Reagrupament tingui temps de créixer i organitzar-se, pot ser el factor decisiu que eviti un altre tripartit. Descartant CiU,ja que amb la fam que tragina, seran capaços de pactar amb el diable.

Andreu ha dit...

Diable = Psoe-Psc, oi!!

ERC (amb els de Reagrupament encantats a dins): tripartits als ajuntaments on calgues per que no fossin alcaldes els convergents guanyadors sense majoria absoluta.
Diputacio de Barcelona, AJuntament de Barcelona, candidatura tripartita al Senat

ERC(amb tots els de Reagrupament corrent posterior interna d'ERC); tripartit 1. Salven a Maragall, a punt de dimitir, i derrotat contra tots els pronòstic per un brillant ARtur Mas, guanyador electoral del 2003. L'equidistància era trola.
I per a justificar, digueren allò del canvi d'aires, com quan tenien la tubercoli fa 80 anys. Mans netes també va ser trola.
Qui va pactar amb el diable Psoe el primer tripartit. ERC, tota, sense ningu que digues ni mu, excepcio feta d'en Jordi Argelaguet, que va plegar.Ningu mes. O sia que ..pactes amb el diable, com els d'ERC no hi ha ninguna formacio politica operant a Catalunya que n'hagi fet mes.

2006: mes del mateix. Pitjor derrota dels socialistes de Montilla. Mes gran victòria de ARtur Mas. ERC ja no puja, comença a baixar. Pero ERC ja tenia pactat el segon triaprtit amb Montilla, en ple govern Maragall.
Mes pactes amb el diable.

Diputacio de Girona, de Lleida, Ajuntament de Girona, de Lleida, de Tarragona, pactes amb el diable.

ERC es qui sap mes de pactes amb el diable Psoe
E es qui en sap tant com ERC de pactes amb el diable Psoe-Psc.
Reagrupament (com a corrent intern d'ERC, que encara ho deu ser) segueix, perque, a posteriori, va dir que el tripi 2 no s'hagues tingut que fer i que ERC hauria d'haver passat a l'oposicio. A posteriori.

O sia que amb el diable la gent que els darrers 15 anys ha estatt sempre, o molt temps, al sí d'ERC o votant d'ERC repetit, ho coneix perfectament.

Salut i independència.,
Cordialment,
Andreu

Tresinores ha dit...

Comparteixo moltes coses que diu l'Andreu. Des de la reiteració triposa sense escarafalls una i altre vegada i amb militancia massa callada fins a un regidor d'esquerra que fa alcaldessa a una socialista quan estaven empatats amb CIU. Ho va fer amb llàgrimes als ulls i dient que no podia triar i que hi estava forçat. A cagar ell i la llagrimeta.

Josep-Empordà ha dit...

Joan, sobre la presió de'n Zapatero al PSOE-NE:

En Zapatero te tres alternatives:

1ª-- Desenvolupar lleialment el que diu l'estatut...possar-se a tota la resta de l'estat en contra i tenir per segur que PERD EL GOVERN DE L'ESTAT.

2ª--Putejar (perdona la paraula) a Catalunya amb el finançament...impossar un finançament tret de la seua màniga incomplint l'estatut i presentar-ho com un gran èxit de la "solidaridad" socialista amb "los pueblos de España" i provar de salvar els seus "feus tradicionals" de la resta de l'estat però perdent Catalunya.

3ª--El mateix que la 2ª però allargant el tripartit tant com pugui...i quant ja no pugui amagar més l'ou, fer pùblic un finançament desastros però, amb un tripartit que sap que reconeixre-ho seria la seua fi, possar en marxa tots els seus terminals mediàtics per vendre-ns que és "el millor finançament possible" per culpa de CiU, és clar...I esperar, en Zp i el tripartit, a veure si cola.

Probablement, la preferida sigui la 3ª, però també probablement, ni se salvará el tripartit, ni tindrem bon finançament ni res, però, aixó si, en Zp. venderá a la resta de l'estat la seua resistencia als "insolidaris catalans" (aixó ven molt a Espanya).

Per tant, después de les properes eleccions al Parlament, s'obrirá una etapa molt incerta, en la que la confrontació entre Catalunya, governada per CiU i l'estat espanyol será inevitable.

Perque no pensis pas que a "Madrid" no son conscients que la CiU que es trobarán (igual que passará amb el PNB a Euskadi) no tindrá gaire a veure amb la que haviam conegut.

Et parafrasseixo una dita de'n Alfons López Tena repetida en un dels seus "posts" pel grandissim Dessmond: "Cal que Catalunya deixi d'aportar solucions (a l'estat espanyol) per passar a ser part substancial dels seus problemes"...i tinc motius per dir-te que a CiU aixó ho tenen ben present.

Cordialment.

Anònim ha dit...

Tres, aquest regidor va ser a Collbató?
Joan, fa dos anys que dic que les eleccions estan a punt de caure. Ja no em crec res.
Crec que hi ha massa hipoteques per pagar, no poden fer aquesta putada a la seva gent.

Anònim ha dit...

ups, sortint d'aquí veig que en Benach parla , a l'AVUI, d'eleccions anticipades si no hi ha finançament