dimecres, 29 de juliol del 2009

On estava vostè el passat 24 a la tarda?

Aquesta pregunta, pròpia d’una investigació policial l’hauria de respondre el diputat per Esquerra (ex ERC) Uriel Bertran. Es una pregunta del tot rellevant per a determinar d’una vegada per totes la coherència d’un personatge i d’un corrent d’opinió dins del partit abans republicà i català i ara simplement d’esquerres.
El diputat, en el seu bloc personal escriu una entrada absolutament crítica amb el nou sistema de finançament. En aquest post, destaca que una part important de l’executiva va votar en contra. Diu textualment “Volem felicitar la valentia i la coherència mostrada pels companys i les companyes que s’hi han oposat i no han volgut participar d’una escenificació preparada a consciència des de feia dies”. A continuació desenvolupa en 11 punts els motius pels quals s’ha de rebutjar el sistema de finançament proposat pel govern central. També remarca la petició que 1114 militants han fet per sotmetre dit acord a l’aprovació de la militància.
Descomptant que una gran part dels 14 membres de l’executiva a l’hora de tornar a votar l’aprovació al Consell Nacional al dia següent es van desdir (amb l’Anna Simó com a màxim exponent), cal aclarir si la suposada valentia i coherència de l’únic representant (que jo sàpiga) del corrent crític del partit al Parlament és va mantenir ferm fins al final.
El passat dia 24 de juliol es va debatre al parlament l’acord de finançament. A la tarda, es van presentar una sèrie de mocions en contra i a favor de dit acord. Com era d’esperar, les mocions en contra (presentades per l’oposició) van ser rebutjades, però la moció de suport, presentada pels partits del tripartit va ser aprovada amb 69 vots a favor i 62 en contra. Tenint en compte que el nombre de diputats dels partits que donen suport al govern sumen 70 escons, es de suposar que un dels diputats es va absentar de la votació.
La pregunta és clara. Va ser vostè, Sr Bertran el que es va absentar de la votació i per tant amb coherència amb el que escriu en el seu bloc es va abstenir de donar suport a l’acord?. O per contra, va ser algú altre i vostè va acatar la disciplina de vot i va donar suport a perpetuar l’espoli fiscal?
Ho necessitem saber. Necessitem saber si a Esquerra encara hi ha algú que algun dia pot fer renéixer el partit de les seves cendres, o per contra el partit està ja definitivament perdut i liquidat.