divendres, 16 d’abril del 2010

La sentencia que entomarà el Mas

Avui ja s’ha confirmat que no hi haurà sentència de l’Estatut abans de les eleccions al Parlament. Aquest era un fet cantat, tot i que la “sessió extraordinària” d’avui podia fer pensar una altra cosa. No hi haurà sentencia perquè als partits del tripartit i en especial al PSOE (secció Catalunya) no li convé. Ja és significatiu que no hi ha hagut acord perquè un membre considerat “progressista” es a dir “sociata” no ho ha fet possible. Els inútils del tripartit podran seguir cobrant la nòmina fins al novembre.
Ara sembla ser que el nou ponent de la sentència serà un membre del “sector conservador” i per tant, el nou esborrany serà encara més restrictiu que el que s’ha votat avui. Com que aquesta votació serà segurament ajornada fins desprès de les eleccions, i que el tripartit serà ja cosa del passat i el Montilla un mal record, ja no hi haurà cap impediment per a que els magistrats “progressistes” o “conservadors” però “espanyols” per sobre de tot, esclafin l’Estatut. Ja se sap, contra els nacionalistes tot se val.
Aquesta sentència l’entomarà el nou President de la Generalitat, es a dir l’Artur Mas. Serà llavors l’excusa, un cop reconquerida la Generalitat per un partit nacionalista, per donar el pas definitiu cap a un estat propi promogut directament pel govern? Tant de bo.

6 comentaris:

GOS GÀNGUIL ha dit...

Déu nostro senyor t´escolti amic Joan....ara bé, amb CiU sempre s´ha de ser moooolt escèptic....
Salut i Pàtria!

Salvador ha dit...

O serà l'excusa per negociacions i tripijocs amb el PP?

Josep-Empordà ha dit...

O serà la victòria dels partidaris de la LOAPA que per fi s'hauran pogut impossar gràcies a una reforma estatutaria estùpida pensada amb el cul amb l'ùnic propòsit de desgastar a CiU per part del P$C-P$OE fent-se passar per més nacionalistes que ningú amb la seguretat que els sortiria gràtis i de passada poder culpar al PP, que en aquells moments governaba l'estat espanyol de que la reforma no es pogués portar a bon port.

Finalment, els P$OEcialistes se n'hauran ensortit amb la seua i ens hauran deixat amb el cul a l'aire, amb el limitat autogovern de Catalunya que tant al PP com al P$OE ara els sembla excessiu als peus dels cavalls.

Aquests son els fets...la independència és l'objectiu, però ara mateig ens hem de preguntar que si Catalunya no ha tingut prou força per tirar endevant airosament l'assumpte de l'estatut...tindrà força per tirar endevant un procés d'independència?.

Permeteu-me que ho dubti.

GOS GÀNGUIL ha dit...

Josep-Empordà, està clar que el pols contra Espanya en un procès d´independència haurà de ser molt intel.ligent. Dit això, no és comparable amb lo de l´Estatut. En un procés d´independència jugues amb les regles del Dret Internacional (i s´han de saber jugar, és clar) mentre´s que els pactes amb Ecspanya sempre són fallits perquè són impossibles. Per tant no és comparable.
Salut!

Josep-Empordà ha dit...

Gos Ganguil, recordo que al mateix Carretero un dia li vaig dir que nosaltres no tenim cap "primo de Zumosol".

El dret internacional, a hores d'ara, és el dret de la força pròpia o la dels "padrins"...per qui te la sort de tenir-ne.

Nosaltres no en tenim, ni de "primo de Zumosol", ni de padrins.

No recordo qui fou que digué que el mon está ple de gent dispossada a lluitar per les més diverses causes, però Catalunya només ens te a nosaltres, els catalans (i no a tots).

GOS GÀNGUIL ha dit...

Ens l´haurem de buscar company aquest primo de zumosol, i aquest no és cap altre que Amèrica. Ells sempre seran fidels a la Doctrina Wilson.
És l´únic camí.