diumenge, 24 de gener del 2010

Una reflexió sobre l'arrel del problema de la immigració

Quan vaig anar a estudiar a Barcelona, a mitjans dels anys 80, la població considerava la droga com un greu problema (veure les dades del juny del 88 en que es considerava el segon problema). De fet, s’associava el problema de la droga amb el problema de la inseguretat ciutadana. El motiu era molt simple: hi havia un bon grapat de yonkis al carrer que t’atracaven per aconseguir els diners per una dosis d’heroïna. Fins i tot es van fer pel·lícules sobre el tema. Aquest problema és va acabar no per l’acció de les autoritats, les forces de seguretat o els jutges, sinó per una “causa natural” més aviat casual. L’epidèmia de SIDA va exterminar els yonkins. Tota una generació de delinqüents va morir víctima de la malaltia i l’heroïna a partir d’aquest moment s’ha convertit en una droga maleïda. Ara, la droga segueix sent un problema de proporcions brutals, però com els drogadictes d’avui en dia no atraquen ningú per comprar les pastilles, la població ja no ho percep com un veritable problema (veure les dades actuals). Ja no els afecta.
Amb la immigració crec que passa el mateix que abans passava amb la droga. La població veu la immigració com un perill no per ella mateixa, sinó per algun dels seus “efectes secundaris”. Consideren que la immigració és negativa perquè o be estan en atur i creuen que un immigrant els ha pres la feina o associen la immigració musulmana amb el terrorisme islàmic o la immigració de l’est amb la delinqüència organitzada (robatoris a vivendes, atracaments, etc). Com que és poc probable que sorgeixi una malaltia que extermini els emigrants i no afecti a la població autòctona, seria millor que les autoritats es dediquessin a resoldre l’arrel del problema en lloc aplicar solucions cosmétiques. En aquest sentit, serien molt més efectives polítiques de desenvolupament econòmic dels països d’origen de la immigració i polítiques de repressió dels immigrants que realment son problemàtics: terroristes, mafies i delinqüents. Negar l’empadronament de la majoria de persones que fugen de la misèria dels seus països no arreglarà el problema, el posposarà.

1 comentari:

Josep-Empordà ha dit...

Quant un president del govern d'un estat diu en una roda de prensa feta a la seu del parlament europeu que a l'estat espanyol (i de moment, per tant, a Catalunya) s'empadronará a tothom i per tant se li donará sanitat i educació gratuïta, está diguent a més del 50% de la humanitat que si no ve cap aquí, és que és imbècil.

Més de 4.500 milions de persones al mon, no tenen sanitat ni educacio gratuïtes...i molts no en tenen ni gratuïta ni de l'altre. Donç res!...que vinguin tots cap aquí, que els hi arreglarem aquest problema!!. Si total només son uns quants milers de milions!!....ja no vindrá pas d'aquí!!.