diumenge, 28 de desembre del 2008

El silenci d'en Carretero

Fa molts dies que en Joan Carretero no diu res. Les declaracions sobre el finançament, sobre el contingut de la sentencia del Tribunal Constitucional i sobre quina ha de ser la resposta es multipliquen, però cap resposta “oficial” per part de Reagrupament. A la seva web, multitud d’articles d’opinió de membres i col·laboradors criticant la situació actual, però cap d’un “peix gros”. Hi ha que ho retreu (comentari numero 6).

Al congrés d’ERC, Joan Carretero va assumir la derrota i va acatar que la militància, democràticament havia escollit uns altres per portar les regnes del partit. Va oferir lleialtat però no a qualsevol preu. Va marcar les famoses tres línies vermelles: la tercera hora de català, el finançament i la resposta a la sentencia del TC.

Si be és cert que la primera línia s’ha traspassat parcialment, les altres dos encara no s’han traspassat formalment. No hi ha cap acord de finançament ni cap sentencia del TC a la que donar resposta. Sembla que els espanyols han decidit ajornar aquests fets per l’any que començarà d’aquí poc dies. Per tant, la resposta de Carretero també es farà esperar.

Hi ha però indicis que la resposta es produirà. I que serà contundent. En primer lloc, la dimissió d’Emili Valdero la setmana passada i en segon, el “misteriós banner” que ha aparegut avui a la web de Reagrupament.

“El 2008 s’acaba amb desencís. El 2009 ens obrirà noves il·lusions. Nosaltres hi serem, no en tingueu cap dubte. Visca Catalunya lliure! Visca els Països Catalans”

Al costat, la foto de Joan Carretero.