dimecres, 31 de desembre del 2008

Coneixement empíric

El coneixement empíric és el coneixement basat en l’experiència i, en últim terme, en l’observació.

Llegeixo a l'Avui que Mas reactiva el debat de les europees. Mentre la construcció europea segueixi encallada con fins ara, pendent de l’aprovació del Tractat de la Unió Europea, les eleccions al parlament europeu seguiran sent uns comicis “de segona” més propicis a desenvolupar-se en clau local que no pas en clau europea. Catalunya no és una excepció i per tant tampoc cal tenir mala consciència per aquest fet. Passa a tot arreu.

Per tant, els comicis europeus es poden utilitzar com banc de proves. Es poden experimentar amb candidats i discursos i veure com respira l’electorat sense assumir riscos excessius. Una mena d’assaig general del que serien les eleccions al Parlament d’aquí a dos anys (tant de temps?! No ho crec!)

Hi ha una gran bossa de sobiranistes orfes (per exemple 350000 ex-votants d’ERC) vagant en el limbe. Les enquestes i estudis d’opinió marquen una clara tendència: aquesta bossa s’engreixa de gent que fuig d’ERC, però lluny d’anar a parar a CiU, sembla que es queden a l’expectativa, a la recerca d’un destí pel seu vot.

Son molts els articles d’opinió a la catosfera i als mitjans que demanen a CiU (o més concretament a CDC) que doni una senyal de vertader compromís sobiraniste que faci decantar tota aquesta gent definitivament cap al seu costat.

Des de la meva humil condició d’ opinador a la web, m’atreveixo a suggerir als dirigents de CDC, a l’Artur Mas, a Felip Puig o a Oriol Pujol que facin un “experiment”: Que designin Alfons Lopez Tena com a cap de cartell a les properes eleccions al parlament europeu i amb l’objectiu de defensar davant Europa el dret de Catalunya a decidir el que vol ser. Fer una campanya farcida de missatges sobiranistes. Deixar clar que aniran a Europa a defensar el que el tripartit (i en especial ERC) és incapaç de defensar davant Espanya.

A veure que passa.

2 comentaris:

GukGeuk ha dit...

"A veure que passa". És que Joan, jo trobo que els experiments s'han de fer amb gaseosa...

Dessmond ha dit...

A mi em sembla bé un cap de cartell com en Lopez Tena. Seria una bona opció, sobre tot per reorientar tant desencantat. Ara, en Guardans també és un tipus molt ben preparat. Clar, que no es declara independentista. Però és un paio de nivell.