dissabte, 18 d’abril del 2009

Preparats per la merda que ens caurà a sobre

Disculpeu la vulgaritat de l’expressió del títol d’aquest post però no se’m ocorre cap més expressió que descrigui millor la situació que viurem la gent de Reagrupament.cat en general i Carretero en particular els propers dies degut a l’ofensiva politico-mediatica de dirigents, opinadors i mitjans de comunicació afins al tripartit.

La reacció ha començat més aviat “suau”. El president d’ERC Joan Puigcercos “veu respectable que Reagrupament ocupi l’espai independentista de “centre-dreta”. Resulta lamentable que encara es plantegi el conflicte dreta/esquerra, cosa que no fa més que separar als catalans i afavorir a l’enemic. A més Carretero ho deixa clar “...a les properes eleccions al Parlament s’hi ha de presentar una candidatura d’ampli espectre...”. En lloc parla de dretes o esquerres.

Però un cop la direcció del partit i els seus amics del PSOE siguin conscients de la magnitud de la tragèdia, els qualificatius de “maximalistes, erratics i radicals” que la becaria de Calabria/Nicaragua anomenada “Ester” els dedica a un dels comentaris de la noticia a Els Singular Digital es quedaran curs.

Crec que no s’ha de perdre la calma i caure en provocacions. Es el que volen. Al reves, quan més gruixuts siguin els desqualificatius, més ferms i serens ens hem de mostrar. Serà la prova que el camí emprès és el correcte.

I atenció a la reacció de CiU. Si be la primera font d’adeptes al hipotètic nou partit serà la massa d’abstencionistes i ex-votants d’ERC decebuts, no hi ha dubte que molta de la gent que pensava votar a CiU simplement com a “mal menor” pot ser ara s’ho repensin. Serà molt significativa la postura que prendrà la direcció de CiU i si aquesta serà la de buscar ponts de diàleg i acostament o per contra s’inclinarà per l’atac i la desqualificació.

De moment en Felip Puig ha dit que no augura bons resultats pel nou partit. Com és aquella dita? “Primer t’ignoren, desprès se’n riuen, desprès t’ataquen i al final guanyes”.

Per acabar, m’agradaria enviar un missatge als companys militants d’ERC com jo, disposats si arriba el cas a abandonar el partit i passar a formar part d’aquesta “Altra Cosa”. Jo crec que, repeteixo, si arriba el cas, hauríem d’abandonar el partit sense fer soroll. Res d’actes públics de lliurament de carnet a les portes de la Seu Nacional com algú està proposant a la web de Reagrupament. Hem de ser un model de comportament democràtic, pacífic i respectuós.

Quin gran dia!!

3 comentaris:

Andreu ha dit...

Joan: no pots, no saps, tancar un post sense enmerdar pel mig a CDC?
En un nou dels problemes interns de la gent d'ERC, ni pinta res ni ha pintat res ni han dit mai res.

Sense CDC, molta gent que no l'ha votat mai ni la pensa votar, no sabria viure.

Cordialment,
Andreu

Joan ha dit...

Andreu,

Amb tota la cordialitat. En primer lloc jo no "enmerdo pel mig a CDC". Jo no posso a CDC al mateix nivell que al PSOE i a E (ex-ERC). No dubto que aquests ultim no dubtaran en fer el joc brut. A CDC els concedeixo el benefici del dubte.

Respecte a CDC nomes dic que s'haurà d'estar atent a la reacció dels seus dirigents. I comento de pasada les declaracions de Felip Puig, que per cert ha titllat implicitament a Carretero i a els que li donem suport de "electorat catalanista radical". No se noi, pero si llegeixo els articles d'en Lopez Tena (i en fa un cada setmana o dos) no difereixen massa dels de Carretero. Es Lopez Tena pel Sr. Puig "catalanista radical"?

Esta clar que un hipotetic partit com el que s'esta plantejat treuria vots a CDC (no se quans pero en treuria) Perque fins ara CDC amb la seva estrategia de "puta i ramoneta" ha guanyat perspectives de vot no per merits propis, sino per demerits dels adversaris. O no estas d'acord amb mi que la nefasta estrategia dels dirigents d'ERC ha estat un regal del cel per CDC? En termes futbolistes, "ERC s'ha marcat tota sola". La percepció de possible perdua de suport electoral pot tentar als actuals dirigents de CDC a actuar de manera partidista i no en clau de pais.

Crec que he escrit un munt de post on defenso l'unitat. L'UNITAT!!!. No em pots acusar de "sectarisme" i d´odi irracional contra CDC. No es pot aconseguir la llibertat de Catalunya, la independencia, la plena sobirania sense la complicitat de CDC. NO ES POT!! Carretero demana una candidatura trasversal. Al document alternatiu de RCAT al congres diu "...aconseguir una majoria absoluta d`ERC o d´ERC i altres forces que defensin la independencia..." A quina forta et penses que es refereix el text? Molt queixar-se, pero CiU excepte molt al principi, sempre ha pactat amb PP i PSOE i ha anat de xula i perdonavides amb ERC. Pot ser sereu els de CDC sense un adversari de fireta com l´actual ERC els que no sabreu viure.

Jo el que espero es inteligencia i valentia dels dirigents de CDC. Inteligencia per aprofitar la situació i valentia per deixar els dubtes a l'armari i apostar d'una vegada per la lluita per un Estat propi (com per cert defensen destacats membres de CDC a titol individual) apropant-se a la "nova cosa" (jo encara no el titllaria de nou partit) que sorgirà de l´iniciativa de Reagrupament.

Ara, si vols que seguim enfrontant-nos sine die, tu mateix.

Molt cordialment,

Joan

Dies de fúria ha dit...

Molt bon post, Joan.

Jo estic molt il·lusionat, fins i tot des de les paraules d'en Carretero, que no són les que la majoria de mitjans ni els cal·labresos són les que diuen que han estat.

Records!

Elies