dijous, 11 de març del 2010

La llei de consultes i les renuncies d’Esquerra

La llei de consultes és un autèntic nyap inútil. Ens volen fer creure, especialment Esquerra, única força impulsora, que amb aquesta llei és pot fer qualsevol consulta, fins i tot una de sobiranista. Però a la practica això no és cert. Per fer qualsevol consulta cal el permís explícit de Madrid. Per tant, es a Madrid on es decideix el que es pregunta o el que no. Podrem decidir el color que volem per la façana del nostre Ajuntament i poc més.

Perquè llavors, els d’Esquerra han afegit aquesta condició a la llei que a la practica la fa totalment inútil per al que en teoria hauria de servir? Doncs perquè si no s’afegeix aquesta condició, llavors la llei és inconstitucional i no hagués prosperat. La constitució ho diu ben clar, només poden convocar referendums el govern central.

Afegint aquesta condició, es permet que aquesta llei (inútil) tiri endavant i dona la aparença que Esquerra (o el tripartit) ha aconseguit una cosa important, quan això es totalment fals.

Esquerra ha renunciat amb el suport a aquesta llei descafeïnada a fer evident que qui mana és Madrid. Ha preferit fer veure que es penjava una medalla a encetar un conflicte amb l’Estat Espanyol (i amb els seus socis del tripartit) impulsant una llei que desprès s’hagués estavellat contra el TC.

Això no és “construir un Estat Propi”. Això és donar més eines a “l’Estat Aliè” per a que ens segueixi oprimint. Això és donar un pas enrera. El PSOE ho ha acceptat sense obrir boca. Voleu més prova que aquesta de la inutilitat de la llei i la trampa que representa?

3 comentaris:

Dessmond ha dit...

Els erkys l'únic que han aprés -i molt bé- d'aquesta travessia tripi és a fer de socialistes de via estreta. Quan t'has fumat tota la municióm que tenies, només et resta vendre fum. Que és el que fan uns i altres.
Patètic aquest concepte de sobirania republicà. Patètic i molt.

Josep-Empordà ha dit...

Si voleu li podem dir fum...jo li dic la estratègia del calamar, que quant se sent en perill deixa anar tinta per amagar-se.

Aquesta és tota una constant del tripartit. Tal i com els hi van les coses, sembla que és l'ùnica alternativa que els resta.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Si inútil es aquesta llei de consultes, encara queda la famosa llei de les vegueries. Volen aprovar la nova llei territorial de Catalunya sense tenir el consens del territori, tot per poder dir que han implantat les vegueries, sense fer desaparèixer les diputacions perquè serien inconstitucionals, i per evitar anomenar capitals els hi diuen seus institucionals.
Han obert una guerra al Pirineu i Aran, al Penedès, a la Catalunya central i a les comarques Tarragonines anomenant camp de Tarragona enlloc de vegueria de Tarragona, i enfrontant a Tarragona i Reus per la seva capitalitat. Enfí molt poca visió política d’un partit que incendia la població a pocs mesos d’unes eleccions amb una llei que d’entrada serà recorreguda al constitucional i no es podrà aplicar.