dimarts, 23 de febrer del 2010

Ambicions personals

S’ha parlat molt sobre els motius reals de la crisis a Reagrupament. La versió oficial diu que hi havia un grup de gent amb “ambicions personals” que feien perillar el projecte. Un projecte “radicalment democràtic”. Si fem cas a les veus properes a la direcció, hi havia un grup de gent que “es movia” per interessos personals i per tant per assegurar-se un lloc de privilegi a les llistes. A part de la manera barroera de com s’ha abordat el problema (per curar una ungla, s’ha amputat el dit) encara ningú ha demostrat que aquestes “ambicions personals” existien realment. I tampoc s’ha demostrat que les persones que feien aquests moviments ho feien empentats per un interès exclusivament monetari (assegurar-se un sou quatre anys) i per tant il·legítim i no perquè elles es veiessin capacitades per lluitar, des del Parlament pels ideals que encarna(va) Reagrupament.
És molt agosarat això de catalogar unes suposades “ambicions personals” de negatives per la causa independentista. O es que hom no pot tenir “l’ambició personal” d’arribar on es suposa que es poden defensar millor els interessos de Catalunya com és el Parlament?. Jo mateix, si tingués l’oportunitat, voldria ser parlamentari. O no podria defensar millor els meus ideals de llibertat per Catalunya des d’un escó al Parlament que des d’aquest bloc? Tothom que entri en política ha de tenir l’ambició personal d’arribar allà on pugui defensar millor les seves idees. La única condició és que els mitjans sigui estrictament democràtics.
El mateix Carretero no és cansa de dir que ell “no te ambicions personals” i no vol encapçalar el moviment i si algú altre vol posar-se davant ell faria un pas enrera. Però en canvi, s’atribueix el dret de decidir qui ha de ser aquell que es posi davant? Una mica estrany tot plegat. No serà que aquest repetir que “no te ambicions personals” no és més que una tàctica per amagar precisament unes “ambicions personals” inconfessables?
Per acabar tornem a l’argument inicial. S’ha actuat per no convertir Reagrupament en un moviment de gent moguda per “interessos personals”. Fantàstic. Ara a Reagrupament ningú pot piular, perquè ha passat de ser un grup de gent “amb interessos” a un grup de seguidors “acritics” de l’interès d’una sola persona. Des de fora, s’ha passat de veure Reagrupament com un “partit” assembleari a veure-ho com un “partit” totalitari. En termes mèdics, el tractament aplicat ha empitjorat l’estat del malalt. Si Reagrupament tenia un gra al cul, el tractament l’ha convertit en discapacitat.

16 comentaris:

Unknown ha dit...

Joan,

Jo tinc o he tingut la sort d'escoltar les diverses versions i just després d'haver-les escoltat vaig comprendre que, com passa sempre, la veritat absoluta no existeix. Intentar prendre part en un afer que directament no ens afecta, ja que ni tu ni jo formem o formàvem part de la junta, només ens pot portar a la frustració de no entendre res.

Em sembla que és el primer cop que opino públicament d'això ( i serà l'ultim ), no en tinc ganes de parlar perquè crec que no fa falta, ja no fa falta.

El més important és el país, i conscient que molts de forma interessada amb voluntat de fer mal (sincerament, no crec que sigui el teu cas) malparlen de Reagrupament, entenc que l'oportunitat que tenim aquest 2010 no la podem deixar escapar.

Joan ha dit...

Oh! Felix, la teva actitut també és una actitut paradigmatica dins de Reagrupament.

No ha passat res, callem, que l'objectiu que tenim al 2010 és massa important. Si ens mantenim calladets i xiulant, la gent oblidarà el que ha passat.

Però no et dones compte que callant encara és pitjor!

La dignitat, cony, la dignitat i la regeneració democràtica!! Es això el que s'ha de salvar! I per això, des de dins, s'han de sentir les veus critiques que facin falta.

Perquè sinó, des de fora (que és el que interesa, que és on estan els votants) ens veuran com "la mateixa merda".

Unknown ha dit...

"No ha passat, callem" no.

Ja ha passat i ja hem parlat.

Però si vols donar-hi més voltes, fes-ho. No crec que en treguis res de positiu.

I de paradigmàtic, poc. Dic el que penso.

Joan ha dit...

Em sembla que ja tothom hi ha dit la seva. No entenc aquesta obstinació per remenar la merda un i altre cop.

Ja cansa això. Sincerament.

Manel des de l'Exili ha dit...

Joan
-----
Et demano que siguis una mica més prudent, si us plau, amb el que dius sobre Reagrupament. No siguis esclau de la teva decisió inicial!!

El tema de les ambicions personals polítiques, no encaixa amb Reagrupament. No som un partit i la nostra voluntat és dissoldre’ns el més aviat possible. Perquè el que volem és la independència de Catalunya i regenerar democràticament la política catalana. No volem crear un partit per governar.

Suposo que estem d’acord que la Junta va ser elegida a l’assemblea per pencar per aconseguir la millor candidatura guanyadora sota la direcció del seu President, oi?.

Suposo que estem d’acord que si un elegit per la Junta, manifesta no vol treballar-hi a la segona reunió, per les raons que sigui i deixa d'anar a les reunions de la Junta, aquesta persona hauria de plegar, oi?

Suposo que estem d’acord que si els altres, es dediquen a repartir-se els càrrecs territorials a canvi de poder estar al capdavant de la llista per la candidatura, mentre foragiten als qui protesten o es queixen d'aquesta actuació, comencen a filtrar informacions a la premsa difamant al President i a la Junta, i per acabar, a les reunions de la Junta es dediquen a boicotejar o posar-hi pegues, a tot el que els hi pugi posar problemes a les seves pretensions personals, és totalment lògic que tota la Junta i el President, demanin que dimiteixin, oi?

El que jo potser no hauria fet, és dimitir jo, si ells no volien fer-ho. Jo els hauria apartat de la Junta i hauria fet un comunicat molt dur a tots els reagrupats de la meva decisió, explicant perquè ho he fet. Això segur que hauria donat molt polèmica als diaris per a molt de temps, al menys fins arribar a l’assemblea del 21, que arribaríem dividits internament. Però en Carretero, ens va avisar des del primer dia que ell no estava liderant Reagrupament per repetir les mateixes martingales que ha succeït a ERC i que al final, ha fet, que en comptes de treballar per la Independència, es treballi pels objectius personals de cadascun de les capelles dels líders que sorgeixen en qualsevol grup polític. Ell va prendre una decisió arriscada i la respecto. Fins i tot penso que va ser encertada, donades les circumstàncies i la posició numantina dels quatre (vaig poder parlar amb dos d’ells abans que la noticia fos filtrada per un d’ells a vilaweb i estaven disposat a posar en joc Reagrupament abans de no dimitir).

Reagrupament segueix amb els mateixos objectius i és igual d’assembleari que abans de la crisi. Jo diria que millor i tot, malgrat la vàlua d’alguns dels dimissionats, atès que ara la Junta pot treballar unida amb molta més confiança i sense lluites fratricides de poder, per aconseguir els objectius.

Ja estic cansat d’explicar el que jo sé i he deduït de la meva experiència amb aquest desagradable succés. No sé quantes vegades he mirat d’argumentar-vos el que ha succeït i no hi ha manera que vulgueu admetre que potser us heu precipitat en arribar a unes conclusions que no tenen cap fonament, perquè totes es basen en suposicions d’uns fets, que encara no s’han produït.

Per això demano respecte als que si creiem amb el projecte. No som pas estúpids ni rucs, com sembla que intentes demostrar amb els teus escrits. No som 3.500 associats imbècils que seguim com un ramat el que diu el nostre messies tal com intenten demostrar certs intel•lectuals d’ERC o de CiU!!.

Cada vegada som més els que continuem a peu de canó, la crisi ens ha fet mal, no ho nego, però millor ara que d’aquí tres mesos i les altes a Reagrupament segueixen creixent.
Tots ara estem pencant de valent per acabar el programa electoral i preparant l'assemblea del 21.

Per acabar, Joan m’agradaria molt, que reconsideressis la teva postura tant critica i vinguessis a l’assemblea del 21, allà potser acabaràs d’adonar-te de l'equivocat que estàs.

Cordialment
Manel des de l’Exili

Joan ha dit...

Manel,

Si Reagrupament admet la petició de readmissió que justament ahir vaig enviar per correu, penso assistir a la assemblea del dia 21.

La qüestió és si podrem parlar o se'ns censurarà també com es fa a la web. On per cert, tu vas dir que no es feia (lo de censurar) i jo et dic que he estat victima.

coordialment,

Joan

Manel des de l'Exili ha dit...

Joan
------
espero podenr-nos veure a l'assamblea.
És cert, el que dius del web.
He mostrat la meva protesta al respecte.
Es veu que hi ha 5 persones que moderen i només la persona que jo conec.
És un criteri que no comparteixo que no es deixin passar comentaris si aquests són fets amb educació, sense difamar i insultar a ningú.
Peró , malgrat no serveix d'excusa, et diré que al FB, jo he vetat una persona i censurat comentaris al mur del grup de suport al Carretero i Reagrupament, seguin les consignes directes de dos dels dimissionats.
Al final, jo he quedat com , diuen els holigans de CA com el CENSURADOR Bargalló

Si tens algun problema amb la readmissió, si us plau m'ho dius. Darrerament ha hagut problemes informàtics i jo mateix tinc certs problemes per apuntar gent de la Vegueria d'Exteriors.



Manel

Anònim ha dit...

PER MI REAGRUPAMNT,JA NO ES RES DE RES,UN ALTRE PROJECTA FALLIT.
LI VAIG FER CONFIANÇA,PERO....TOT AQUEST MERDER ....BE ESPREM GENT MES .....DIGUEM SERENA?.
JUGANT AMB BCN.

Campaner de Maians ha dit...

com sempre, llum a la foscor. Molt gran.
Ep, i ara resulta que la "nena" ha dimitit. Sort que tot era mentida..déu meu déu meu, per què ens heu abandonat!!

Manel des de l'Exili ha dit...

Una mica de respecte Campaner de Maians.
De fet, és aquesta manca de respecte per les dones, sobretot si són joves i estan de bon veure, el que potser ha fet decidir a la Sandra plegar.

Campaner de Maians ha dit...

No fotem manel no fotem..

Repartidor de Coques ha dit...

Aquest exiliat està totalment abduït.

La "nena" plega perque a ella i al seu xicot se'ls ha vist el llautó. Els assessors andorrans deuen haver aconsellat treure-la d'escena per a no fer més merder. Però si fins i tot té (o tenia) previst fer una conferència al Poble Sec? Per parlar de què, si no se li coneix cap intervenció política de pes en cap trobada o reunió? L'han tret perquè l'escena de la nena i el "mascle ceretà" junts a la taula presidencial de l'assemblea del dia 21 hagués estat portada de tots els diaris!

Manel Bargalló, treballa més i no escriguis tant!

Anònim ha dit...

Bon dia, coses meves:
1_Jo he estat censurat al web de rcat abans del merder. En canvi desprès ja no.
2_ No es poden fer judicis d'intencions. Aixó no es Minority Report. Especular sobre el que pensaba alguna gent de la junta o el presi es pura fal.lacia.
3_ He vist, escoltat i llegit moltes tonteries, tant d'uns a la radio com d'altres als blogs.
4_ La meva conclusió de tot l'afer es que si jo fos dels 4 haguès dimitit, i desprès haguès demanar explicacions en cas de considerar-ho injust. Li vaig dir aixó al Abat de can furios i vaig sortir escaldat.
5_ Considero un excès de personalisme si un marxa d'una empresa dir que alló es una casa de barrets. I tu de que feies? I just aquí es on alguns han perdut (per a mi, eh) la credibilitat.
6- Jo he viscut amb els meus propis ulls estar en una reunió a porta tancada (la de Sant Boi) i veure pel mòbil com l'AVUI ja publicaba les conclusions de la reunió. O sigui que aqui ha mangonejat molta gent que ara es fa la victima. No fotem.
7 Rcat no son ni els 4 ni els 14. som 3500, i aixó continuament s'oblida. Per a mi tots van demostrar que havien de plegar, excepte en Nus.
8 Potser si haguesin entrat els 13 seguents a la llista rcat funcionaria com un rellotge, segueix funcionant com una colla de castellers. No ha millorat gaire la comunicació (nomès una mica), especialment amb els associats que es segueixen enterant del que passa pels diaris, cosa que ja es bèstia (abans ho era molt mes).
9 Rcat te moltes mancances, moltes. Pero he trobat moltissima gent molt honesta, i amb moltes ganes. No ho fotem a la merda, si us plau.
10 Per a mi la candidatura de rcat ha d'esser de gent de fora rcat, excepte carretero i mora. Busquem gent coneguda compromesa amb el pais, de tots els sectors. Mes Broggis i menys Laportas. I els de rcat al final de les llistes. L'objectiu es aconseguir els millors resultats posibles i cohesionar l'associació. Quan mes obrim les llistes mes ho aconseguirem. Si ho fem així potser no guanyem a la primera pero posiblement a la segona si ho farem, i l'unic important es aconseguir la independència.
Salut
Miquel

Anònim ha dit...

Suposo, Manel Des de l'Exili, que podem tenir l'esperança que t'exiliïs una mica més lluny encara, no?

Això seria una autèntica benedicció divina!

Campaner de Maians ha dit...

Exiliat:
1.La censura segueix existint? SI
2.La rut sabia de les dimisions? SI
3.La rut manteix? SI
4.La rut fà el ridícul quan espera la versió oficial dels fets quan ella és "el fet"? SI
5.El Campaner té respecte a les dones? SI
6.El Campaner té respecte als homens? SI
7."El Boc dels pirineus" no té temps de fer actes públics però es passeja per Sitges amb l'"Avellana radioactiva"? SI
8.M'en vaig a tocar la campana? SI

Anònim ha dit...

Si us plau,
que algú li digui al Bargalló que abans de vomitar falsedats i calúmnies contra gent honrada, contrasti la informació. Aquest noi es creu el que li diuen els jefes sense analitzar la informació. O és tonto, o és massa innocent, o és un malparit, o potser és una combinació de les tres coses anteriors.
Qui són els que "es dediquen a repartir-se els càrrecs territorials a canvi de poder estar al capdavant de la llista per la candidatura, mentre foragiten als qui protesten o es queixen d'aquesta actuació".
Si us plau, Manel, quines proves en tens d'això, a banda de les boles que t'hagi explicat la Rut?. Posa un sol exemple que provi aquesta acusació. A qui s’ha foragitat, quan i de quin territori? Quins càrrecs territorials s’han repartit? En base a què afirmes que es feien coses per anar al capdavant de la llista? De quina llista? Qui t’’ho ha dit això? I com ho sap?

El que fas és equivalent a que ara jo comenci a afirmar que tu tens un blog per poder contactar amb nens de 10 ó 12 anys, camelar-te’ls per Internet, quedar amb ells i tocar-los-hi els genitals. Oi que això no és cert? Oi que ho dic per la puta cara, sense cap prova? Doncs tu estàs fent el mateix contra 4 patriotes que tenen un historial de més de 20 anys de servei al país.

Ets una mala persona, Bargalló, no actues de bona fe. Reagrupament s’ha podrit per culpa de gent com tu. Tu, i la gent com tu, sou els responsables de la mort de Rcat.


El Borinot Patriòtic